Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Dana 15./16. listopada 2010. godine na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

     Dana 15./16. listopada 2010. godine na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je bila usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenja brzine kretanja, upravljanja vozilom prije stjecanja prava, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, upravljanja neregistriranim, tehnički nepregledanim, neispravnim i neosiguranim vozilima, te ostalih težih prekršaja.  

     Kontrolirano je 275 vozača, s tim da su 72  zatečena u počinjenju prekršaja. Pritom je alkoholiziranost kontrolirana kod 105 vozača, od kojih je 14 bilo pod utjecajem alkohola. Tijekom akcije iz prometa je isključeno 18 vozača i jedno vozilo.

     Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja  prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 15, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – 5, upravljanje tehnički neispravnim kao i neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima – 4, te 24 ostala prekršaja.



Stranica