Nakon svega 2 sata pronađeni počinitelji razbojništvao u trgovini "Špar" u Bjelovaru

Slika PU_BB/slike vijesti/Uhićenje IJP.jpg

Jučer oko 20.45 sati u trgovini mješovite robe „Špar“ u Bjelovaru, Ulica Mirka Bogovića kbr.15., izvršeno je kazneno djelo razbojništva nad 37-godišnjom trgovkinjom od strane dvije mlađe muške osobe.

Foto: Ilustracija

        Jučer oko 20.45 sati u trgovini mješovite robe „Špar“ u Bjelovaru, Ulica Mirka Bogovića kbr.15., izvršeno je kazneno djelo razbojništva nad 37-godišnjom trgovkinjom od strane dvije mlađe muške osobe. Razbojništvo je izvršeno na način da je jedan od mladića uz prijetnju vatrenim oružjem zatražio od djelatnice da mu preda novac iz registar blagajne, što je ova i učinila te drugom mladiću predala nekoliko tisuća kuna, nakon čega su obojica  pobjegla sa osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka.

          Poduzetim žurnim mjerama traganja nešto prije 23.00 sati  u jednom mjestu  udaljenom oko 10 km od Bjelovara uhićene su  tri osobe za koje postoje osnovi sumnje da bi mogli biti  počinitelji ovog kaznenog djela te se nad njima provodi kriminalističko istraživanje.     

        Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad uhićenim osobama  kojom prilikom je utvrđeno da su oni  prema  unaprijed dogovorenom  počinili navedeno kazneno djelo tako  što je 17-godišnjak ušao i tražio cigarete od prodavačice, a nakon njega 19-godišnjak sa plinskim pištoljem izvršio opisano razbojništvo,  dok  je obojicu   23-godišnjak čekao u automobilu te su se svi zajedno odvezli u ugostiteljski objekt  na području susjedne općine gdje su i pronađeni. Izvršenim pretragama pronađen je veći dio ukradenog novca od 3800 kuna.   

       Maloljetni 17-godišnjak je doveden sucu za mladež Županijskog suda u Bjelovaru, dok su ostala dvojica  privedeni  dežurnom istražnom sucu istog suda. Nakon saslušanja svi su  pušteni   na slobodu.                          



Stranica