Djeca pronašla streljivo u šumi

Na šumskom putu između Vagovine i Daskatice, grad Čazma, u subotu su nešto poslije 14 sati 11-godišnji dječak i 9-godišnja djevojčica u jarku uočili odbačeno streljivo.

 

     Na šumskom putu između Vagovine i Daskatice, grad Čazma, u subotu su nešto poslije 14 sati 11-godišnji dječak i 9-godišnja djevojčica u jarku uočili odbačeno streljivo. Nisu ga dirali, nego su o tome izvijestili dječakovog oca, koji je pozvao policiju. Policijski službenici po dolasku su u PVC vrećici pronašli 22 komada streljiva različitog kalibra,  koje su  izuzeli i pohranili do uništenja.

     Ponovno pozivamo građane da oružje, streljivo i eksplozivna sredstva koja eventualno nepovlasno posjeduju ne odbacuju na otvorenom prostoru, gdje predstavljaju opasnost za druge osobe, a pogotovo za djecu. Takva sredstva bez ikakvih posljedica, te kaznenih ili prekršajnih sankcija i nadalje mogu predati policiji, čiji će službenici na poziv dojavitelja radi njihovog preuzimanja doći u civilnoj odjeći i u vozilu bez policijskih obilježja.



Stranica