Rezultati županijske akcije u prometu

Dana 04./05. rujna 2010. godine (subota/nedjelja) na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

 

     Dana 04./05. rujna 2010. godine (subota/nedjelja) na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je bila usmjerena na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti, ali i ostale teže prekršaje kao što su prekršaji prekoračenja dopuštene brzine kretanja, upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaji mladih vozača, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, te nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

     Tom prilikom sveukupno je kontrolirano 238 vozila i vozača, a njih 52 zatečena su u počinjenju prekršaja. Na prisutnost alkohola kontrolirano je 120 vozača, od kojih je 5 zatečeno pod utjecajem alkohola. Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja nekorištenje sigurnosnog pojasa – 16, prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 9, upravljanje tehnički neispravnim vozilima te upravljanje neregistriranim i neosiguranim vozilima – 5,  a bilo je i 17 ostalih prekršaja.  Iz prometa je isključeno šest vozača i četiri vozila.



Stranica