Rezultati županijske akcije u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/palica_stop_policija.jpg

U petak, 27. ovog mjeseca, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu radi suzbijanja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i ostalih najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće.

  Foto: Ilustracija

     U petak, 27. ovog mjeseca, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu radi suzbijanja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i ostalih najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće. Nadzor je tako bio usmjeren i na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaje mladih vozača, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, te nekorištenje sigurnosnog pojasa i zaštitne kacige.

      Tijekom akcije sveukupno je kontrolirano 219 vozila i vozača, s tim da su 62 zatečena u počinjenju prekršaja, a iz prometa su isključena dva vozača s vozilima. Na prisutnost alkohola kontroliran je 71 vozač od kojih su dvojica zatečena pod utjecajem alkohola. Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja – 23 i nekorištenje sigurnosnog pojasa – 17, upravljanje tehnički neispravnim vozilima – 3, upravljanje neregistriranim i neosiguranim vozilima – 2, te 15 ostalih prekršaja.



Stranica