Pronađen nasad sa osam stabljika indijske konoplje

Slika PU_BB/slike vijesti/konoplja02.jpg

28.srpnja 2010. godine u mjestu Rovišće , na predjelu zvanom "Tuk Velika" uz korito rijeke "Velike" izvršen je očevid na mjestu pronalaska ilegalnog nasada indijske konoplje, te je utvrđeno da je nepoznati počinitelj od mjeseca svibnja ove godine na tom mjestu zasadio 8 komada biljaka nalik na biljke indijske konoplje.

  Foto: Ilustracija 

     
   28. srpnja 2010. godine u mjestu Rovišće , na predjelu zvanom "Tuk Velika" uz korito rijeke "Velike" izvršen je očevid na mjestu pronalaska ilegalnog nasada indijske konoplje, te je utvrđeno da je nepoznati   počinitelj od mjeseca svibnja ove godine na tom mjestu  zasadio 8 komada biljaka nalik na biljke indijske konoplje. Pronađene biljke su bile visine od 73 cm  do 109 cm, te su od strane policijskih službenika posječene i izuzete s mjesta pronalaska, nakon čega je izvršeno  preliminarno vještačenje uzorka svježeg lista biljke kojom prilikom je dobivena pozitivna reakcija na prisutnost THC-a. Sporne biljke bit će proslijeđene u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja MUP-a RH.

 U vezi  navedenog slijedi posebno izvješće Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru  te  daljnji rad na utvrđivanju počinitelja.                                                           

      


Stranica