Rezultati akcije pojačanog nadzora prometa

Slika PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

U petak 23.07.2010.g. u vremenu od 15,00 do 23,00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće.

Foto:Ilustracija 

           U petak 23.07.2010.g. u vremenu od 15.00 do 23.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu usmjerena na suzbijanje najtežih prometnih prekršaja zbog kojih se događaju prometne nesreće, a osobito prekoračenja dopuštene brzine kretanja, upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, prekršaji mladih vozača, upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima, upravljanje pod utjecajem alkohola i opojnih droga, te nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepravilnog prijevoza putnika i djece u vozilu. 

            Tom prilikom sveukupno je kontrolirano 176 vozila i vozača od kojih je njih 75 ili 42% zatečeno u počinjenju prekršaja. Na prisutnost alkohola kontrolirano je 85 vozača od kojih su osmorica zatečena pod utjecajem alkohola. Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 33, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola – 8, upravljanje neregistriranim i neosiguranim vozilima – 4, upravljanje prije položenog vozačkog ispita – 1, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 10, nekorištenje zaštitne kacige – 4, te 25 ostalih prekršaja. Iz prometa je isključeno 9 vozača i 4 vozila.

 


Stranica