U Daruvaru gorjela kuhinja pečenjarnice, a u Višnjevcu stup HT-a

Slika PU_BB/slike vijesti/pozar05.jpg

U ugostiteljskom objektu u Ulici S. Radića u Daruvaru u nedjelju je nešto poslije ponoći izbio požar u kuhinji.

 Foto: Ilustracija

         U ugostiteljskom objektu u Ulici S. Radića u Daruvaru u nedjelju je nešto poslije ponoći izbio požar u kuhinji. Požar su oko 2 sata ugasili vatrogasci JVP Daruvar. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio zbog pregrijavanja ulja u fritezi, a zatim se proširio na cijelu kuhinju. Pritom je izgorjela friteza, napa, mikrovalna pećnica i dio električnih instalacija, pa 34-godišnji vlasnik štetu cijeni oko 30 tisuća kuna.

          Prilikom spaljivanja korova na parceli 64-godišnje vlasnice u Višnjevcu, u subotu je oko 9.30 sati izbio požar. Korov je spaljivao njezin 27-godišnji nećak, a uslijed nekontroliranog širenja vatre djelomično je izgorio drveni stup HT-a, a u cijelosti plastična kutija na njemu te oko 1.20 metara nadzemnog kabla. Štetu će HT utvrditi naknadno.
          Vezano uz to, molimo građane da spaljivanje biljnih ostataka na većim poljoprivrednim površinama obavljaju sukladno odlukama jedinica lokalne samouprave o načinu zbrinjavanja biljnog otpada na poljoprivrednim površinama, kako bi se izbjegle nepotrebne štete. Isto tako upozoravamo da se svako veće spaljivanje biljnog otpada može obavljati samo temeljem odobrenja dobivenog od PU bjelovarsko-bilogorske.
          Prilikom spaljivanja građani su dužni pridržavati se sljedećih mjera zaštite od požara:
         - spaljivanje obavljati samo danju i u vrijeme kada nema vjetra,
         - kod spaljivanja obvezna je nazočnost više osoba opremljenih pogodnim  sredstvima za gašenje požara (lopate i sl.),
         - otpad ne spaljivati u blizini šuma ili objekata na koje se može proširiti požar,
         - mjesto spaljivanja ne ostavljati bez nadzora sve dok nije potpuno ugašeno.
          U slučaju da se požar nekontrolirano proširi, pomoć treba zatražiti od najbližeg DVD-a ili Javne vatrogasne postrojbe na broj telefona 112.


Stranica