Rezultati pojačanog nadzora u prometu povodom Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga

Slika PU_BB/slike vijesti/alkotest01.jpg

Povodom obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge i nezakonitog prometa drogama na području ove PU tijekom noći 25./26. i 26./27. lipnja 2010.g. je provedena preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora nad vozačima koji upravljaju vozilima pod utjecajem droga i alkohola.

Foto:Ilustracija
 

Povodom obilježavanje međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droge  i nezakonitog prometa drogama. na području ove PU je tijekom noći 25./26. i 26./27. lipnja 2010.g.  provedena preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora nad vozačima koji upravljaju vozilima pod utjecajem droga i alkohola.

Tijekom akcije  policijski službenici su kontrolirali 203 vozača od kojih je 66  bilo podvrgnuto ispitivanju prisutnosti alkohola, a kod 2 od njih izvršeno je testiranje na prisutnost droga. Od toga broja 11 vozača zatečeno je u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola, a kod obojice testiranih vozača utvrđena je prisutnost droga, nakon čega je od jednog od njih izuzet uzorak krvi i mokraće za daljnju analizu dok je drugi vozač to odbio. Zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droge uhićeno je 7 osoba, a 2 osobe su  uhićene zbog vožnje za vrijeme dok im je to bilo zabranjeno, te je utvrđeno 13 ostalih prekršaja.   

 
 


Stranica