Rezultati akcije pojačanog nadzora u prometu

Slika PU_BB/slike vijesti/alkotest02.jpg

Tijekom noći 19./20. lipnja 2010. (subota/nedjelja) u vremenu od 20.00 do 04.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu.

Foto:Ilustracija

            Tijekom  noći 19./20. lipnja 2010. (subota/nedjelja) u vremenu od 20.00 do 04.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu. Nadzor je osobito bio  usmjeren na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti, prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, upravljanja bez položenog vozačkog ispita, upravljanja za vrijeme zabrane, prekršaja mladih vozača, upravljanja neregistriranim vozilima, kao i ostalih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća. 

            Tijekom provedbe akcije kontroliran je 201 vozač, a utvrđeno je 37 prekršaja, u kojima je 7 vozača zatečeno da upravljaju svojim vozilom pod utjecajem alkohola, 1 vozač odbio je alkotestiranje na prisutnost droga, 6 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, 2 zbog vožnje u zabranjenom ili suprotnom smjeru. Privremeno je oduzeto 6 vozačkih dozvola, 5 vozača kažnjeno je zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, a za ostale prekršaje kažnjeno je još 12, dok je mjerom upozorenja upozoreno 4 vozača.

 
 
 


Stranica