Tijekom vikenda četiri požara

U petak, 11. ovog mjeseca između 16 i 18 sati u Donjim Sređanima, na polju u blizini kuće 43-godišnjaka izbio je požar na prikolici za prijevoz stajskog gnojiva.

 

         U petak, 11. ovog mjeseca između 16 i  18 sati u Donjim Sređanima, na polju u blizini kuće 43-godišnjaka izbio je požar na prikolici za prijevoz stajskog gnojiva. Naime, 43-godišnjak je prikolicom dovezao oklaske od kukuruza i istovario ih na mjestu gdje je dva dana prije, u srijedu, palio staro sijeno, a tu je ujedno ostavio i prikolicu. Nakon što je vatra zahvatila oklaske, proširila se na prikolicu, tako da su požar ugasili vatrogasci DVD Donji Sređani. Materijalna šteta prema procjeni vlasnika iznosi oko 500 kuna.

         Istoga dana oko 19 sati  na živoj ogradi gradskog groblja Borik u Ulici M. Gupca u Bjelovaru izbio je požar, koji su ugasili vatrogasci JVP Bjelovar. Uzrok požara najvjerojatnije su upaljeni nadgrobni lampioni, koji su bili postavljeni u neposrednoj blizini živice.
         U požaru su izgorjela oko 24 metra žive ograde-čempresa visine 2.20 m, a ujedno je oštećeno 19 nadgrobnih spomenika, na kojima je ostala rastopljena plastika lampiona i zacrnjeni su od požara.
         Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.
 
         U subotu je oko 16.00 sati u Ulici F. Rusana u Bjelovaru došlo do požara na akumulatorskoj bušilici u garaži obiteljske kuće 44-godišnjaka. Požar je prouzrokovan neispravnim punjačem baterije spomenute bušilice, zbog čega se baterija pregrijala i zapalila joj se plastika. Vatra se potom proširila na okolne sprejeve s bojom i druge predmete, tako da nastalu materijalnu štetu vlasnik cijeni oko tri tisuće kuna.
         Prilikom pokušaja gašenja požara 44-godišnji je vlasnik zadobio lake tjelesne ozljede u vidu opeklina šake, a požar su ugasili vatrogasci JVP Bjelovar.
 
         U Ulici A. M. Reljkovića u Daruvaru jučer je oko 23.20 sati u hodniku stana 29-godišnjeg vlasnika došlo do požara na razvodnoj kutiji elektroinstalacija, uslijed pregrijavanja osigurača. U požaru je u cijelosti izgorjela plastična razvodna kutija s brojačem električne energije, a ugasili su ga vatrogasci JVP Daruvar.
         Materijalna šteta iznosi oko 500 kuna.


Stranica