Prometna nesreća s teško ozlijeđenom osobom

Slika PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

Danas u 16.00 sati vozač K. H. (rođ. 1982. god.) upravljao je svojim osobnim automobilom marke „Opel Omega“ bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz Gornjih Plavnica prema sjevernoj zaobilaznici grada Bjelovara.

  Foto: Ilustracija

         Danas u 16.00 sati vozač K. H. (rođ. 1982. god.) upravljao je svojim osobnim automobilom marke „Opel Omega“ bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se iz Gornjih Plavnica prema sjevernoj zaobilaznici grada Bjelovara. Dolaskom do raskrižja sa zaobilaznicom nije se zaustavio na  vidljivo postavljeni prometni znak obveznog zaustavljanja, nego se nastavio kretati i pritom prednjim dijelom svojeg vozila udario u prednji dio teretnog automobila marke „Ford Transit“ koprivničkih registracijskih oznaka, kojim se zaobilaznicom prema Đurđevcu kretao 43-godišnjak.
         Teretno vozilo zbog udarca se odbilo udesno, tako da je desnom stranom udarilo u prednji dio motocikla marke "Piaggio", bjelovarskih registracijskih oznaka koji se kretao prema Gornjim Plavnicama i kojega je 27-godišnji vlasnik u trenutku nesreće propisno zaustavio na raskrižju, propuštajući vozila koja su se kretala zaobilaznicom.
         Motociklist je uslijed udarca zajedno s motociklom pao na kolnik, a teretni automobil sletio je na zemljanu površinu uz rub kolnika, gdje se zapalio. Požar su ugasili vatrogasci JVP Bjelovar.           
          U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede opasne po život zadobio je 28-godišnji K. H., koji je zadržan na liječenju u Općoj bolnici Bjelovar. Lake tjelesne ozljede zadobili su vozač teretnog automobila i 36-godišnja putnica iz tog vozila, te vozač motocikla, koji su nakon dobivene liječničke pomoći pušteni iz bolnice.
          Vozač teretnog automobila i motociklist su alkotestirani i reakcije na alkohol nije bilo, ali su im izuzeti uzorci krvi radi daljnjeg vještačenja. Zbog težine ozljeda K. H. nije alkotestiran, nego su mu radi vještačenja također izuzeti uzorci krvi i urina.
          O događaju slijedi podnošenje izvješća nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica