Sajam mogućnosti

Slika PU_BB/slike vijesti/sajam mogucnosti.jpg

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska     

            Danas je u Bjelovaru u gradskoj školsko-športskoj dvorani , u organizaciji Policijske postaje Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i općina Rovišće, Kapela, Veliko Trojstvo, Nova Rača, Velika Pisanica, Šandrovac, Severin i Zrinski Topolovac, održan četvrti po redu  „Sajam mogućnosti“ za oko 1300 učenika 4. i 6. razreda osnovnih škola iz Bjelovara i nabrojanih  općina.  Sajam je otvorio župan Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslav Čačija koji naglasio  važnost ovog preventivnog projekta kojim se djeci „kritične“ dobi daje na uvid čime se sve mogu baviti u slobodno vrijeme.  

            Sudionicima se obratio i zamjenica gradonačelnika Bjelovara Đurđica Ištef Benšić,  načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske  Jakov Bukvić te načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija, koji je zajedno sa kontakt-policajcima u projektu „Zajedno više možemo“ sudjelovao od samog početka pa sve do same organizacije sajma.  

            Sajam je održan kao kruna aktivnosti koje su tijekom protekle školske godine kontakt policajci, policijski službenik za prevenciju i načelnik Policijske postaje Bjelovar proveli u sklopu programa „Mogu ako hoću 1 i 2“ te  „Prevencija i alternativa“, održavši niz predavanja učenicima  šestih razreda i njihovim roditeljima, te organizirajući brojne sadržajne posjete učenika četvrtih razreda Policijskoj postaji.Cilj ovih programa je zaštita djece i mladih  od sredstava ovisnosti.
 
             Na početku sajma za učenike su organizirane utrke na 400 metara, a pobjednicima su na kraju sajma uručene prigodne nagrade. Tijekom cijelog trajanja sajma učenici su mogli razgledati izložbene štandove športskih i kulturno-umjetničkih udruga i bolje se upoznati sa njihovim djelovanjem, a svoj rad predstavila su kulturno-umjetnička društva, sportski klubovi, plesni klubovi, izviđači, DVD Bjelovar, Interventna jedinica policije  te  Postaja prometne policije sa svojom  tehnikom. 

             Nakon provedenog prvog ovakvog projekta protekle godine na nivou Grada Bjelovara, prepoznata je njegova važnost u prevenciji, te je podržan od strane šire zajednice i proširen na sve škole koje se nalaze na području Policijske postaje  Bjelovar.

 

 


Stranica