Daruvarski policajac spasio troje ljudi iz nabujale rijeke

Slika PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

Jučer oko 13.20 sati policijski službenik Policijske postaje Daruvar Špoljarić Damir, obilazeći nenaseljeni dio mjesta Batinjska Rijeka, zamijetio je u rijeci Toplici osobno vozilo iz čije se unutrašnjosti nazirao bljesak, odnosno signal nepoznate osobe koja traži pomoć.

 Foto: Ilustracija

        Jučer oko 13.20 sati policijski službenik Policijske postaje Daruvar Špoljarić Damir, obilazeći nenaseljeni dio mjesta Batinjska Rijeka, zamijetio je u rijeci Toplici osobno vozilo iz čije se unutrašnjosti nazirao bljesak, odnosno signal nepoznate osobe koja traži pomoć. O događaju je odmah izvijestio operativno dežurstvo policijske postaje koje je na mjesto događaja uputilo vatrogasce iz Daruvara. U međuvremenu naglo je narastao vodostaj rijeke i voda je počela ulaziti u vozilo u kojem se nalazio vozač Krešimir I. (1963.) sa svojim kćerkama starim 14 i 6 godina. Policijski službenik ušao je u vodu i otvorio vozačeva vrata na vozilu iz kojega je izišao vozač, te je nakon toga izvukao djevojčice i iznio ih na krov automobila gdje se već nalazio njihov otac. Nakon ukazane pomoć na krov automobila se popeo i policijski službenik. Na mjesto događaja ubrzo su stigli i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe iz Daruvara koji su pomoću specijalnog vozila s korpom prenijeli osobe s krova vozila na obalu odakle  su svi prevezeni u Dom zdravlja u Daruvaru gdje im je pružena liječnička pomoć. 

         Oko 15.00 sati vatrogasci su iz rijeke izvukli vozilo marke „Opel Frontera“ daruvarskih registracijskih oznaka, te je na mjestu događaja utvrđeno kako je Krešimir I. pokušao vozilom prijeći rijeku Toplicu, a kada je ušao u korito rijeke vozilo se ugasilo. Od siline vode došlo je do pomicanja vozila u dublju desnu stranu rijeke, kojom prilikom su na prednjoj i lijevoj strani vozila nastala  oštećenja.



Stranica