U PU bjelovarsko-bilogorsku raspoređeno 7 vježbenika

Slika PU_BB/slike vijesti/vježbenici ožujak 2010..jpg

Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić danas je sa suradnicima primio 7 vježbenika raspoređenih na rad u ovu PU.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

           Načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić danas je sa suradnicima primio 7  vježbenika raspoređenih na rad u ovu PU. Vježbenici su raspoređeni nakon što su završili program obuke predviđen Programom obrazovanja odraslih za zanimanje policajac.

           Načelnik Bukvić u svom pozdravnom govoru pozdravio je vježbenike i zaželio im dobrodošlicu te uspješan završetak vježbeničkog staža nakon kojeg će ostati raditi na poslovima policajca sa svim zakonskim ovlastima i obvezama. Vježbenici su kratko upoznati sa njihovim rasporedom u organizacijske jedinice PU, u kojima ih čekaju njihovi mentori, policijski službenici sa višegodišnjim policijskim iskustvom. Mentori će im pomoći da uspješno obnašaju zadaće policijskog službenika, poštujući zakonske propise i pravila policijske struke, uputiti ih u dužnosti i odgovornosti policijskog službenika te u načine izvršavanja zadaća.     

          Policijski posao je stresan i iznimno težak, ali i interesantan, a ponajprije častan-rekao je načelnik Bukvić. Naši građani poštuju policajce, ali ima i bit će uvijek onih koji će vas podcjenjivati i omalovažavati. U prvo vrijeme od vas se ne očekuje samostalno postupanje, već rad pod paskom i rukovođenjem vaših starijih kolega mentora. U svom radu susretat će te se sa velikim izazovima policijskog poziva i sa teškim situacijama, ali sve to će vam olakšati spoznaja da činite nešto dobro, da pomažete ljudima- istakao je na kraju Bukvić, zaželjevši im još jednom puno uspjeha u radu.
    
 


Stranica