66-godišnjak i 61-godišnjakinja prepoznali značaj kampanje „Manje oružja, manje tragedija

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg

Zahvaljujemo svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne

Foto: ilustracija

U srijedu 1. rujna, 66-godišnjak s bjelovarskog područja policiji je dragovoljno predao poluautomatsku pušku Crvena Zastava kalibra 7,62mm i 45 komada streljiva kalibra 7,62mm, dok je 61-godišnjakinja iz Daruvara policiji prijavila da je prilikom čišćenja garaže koju je kupila, pronašla kutiju sa streljivom. Na mjesto događaja izišao je policijski službenik koji je od nje preuzeo cijev pištolja, dva spremnika za pištolj te 43 komada streljiva različitog kalibra.

Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme do uništenja.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica