65-godišnjak prijavljen za kazneno djelo „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/oružje razno - oduzeto od 65-godišnjaka.jpg

U obiteljskoj kući na širem bjelovarskom području nedozvoljeno posjedovao oružje i streljivo

Foto: Policijska uprava bjelovarsko - bilogorska

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "Nedozvoljeno posjedovnaje, izrada i nabavljanja oružja" te su u srijedu 08. rujna na širem bjelovarskom području privremeno oduzeli pušku, pištolj te 28 komada streljiva različitog kalibra koje je 65-godišnjak u obiteljskoj kući nedozvoljeno posjedovao.
 
Navedeno oružje i streljivo je pohranjeno u skladište ubojne opreme naše policijske uprave. 

Protiv 65-godišnjaka slijedi kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ iz članka 331. Kaznenog zakna
 
Podsjećamo
 
U okviru kampanje „Manje oružja, manje tragedija“ pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon