63-godišnjak prepoznao značaj kampanje "Manje oružja, manje tragedija"

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg

Policijskim službenicima dragovoljno predao puške, ručne bombe, ekspoziv te streljivo

Foto: Ilustracija

U petak 13. svibnja, 63-godišnjak sa šireg čazmanskog područja je u sklopu kampanje „Manje oružja, manje tragedija“, policijskim službenicima dragovoljno predao poluautomatsku pušku, lovačku pušku kalibra 12 milimetra, 11 ručnih bombi, protupješačku minu, 2.8 kilograma TNT eksploziva, 0.5 kilograma plastičnog eksploziva, šest elektrodetonatora te tri tisuće streljiva različitog kalibra.  
 
Navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme ove policijske uprave do uništenja.
 
63-godišnjak je to u svojem posjedu imao nezakonito, a budući da je to policiji dragovoljno predao, protiv njega se neće pokretati nikakav postupak.
 
Zahvaljujemo se svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.
 
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj namjeri predaje obavijeste policiju na broj 192. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.


Stranica