63-godišnjak i 47-godišnjakinja prepoznali dobrobit i značaj kampanje „Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_BB/Manje oružja, manje tragedija/manje oružja manje tragedija.jpg

Zahvaljujemo svim građanima koji su dosad sudjelovali u akciji "Manje oružja, manje tragedija" te i dalje pozivamo sve one koji još uvijek čuvaju nelegalno oružje, streljivo, minsko-eksplozivna sredstva i druge nedozvoljene predmete da ih predaju policiji bez straha od kazne.  

Foto: ilustracija

U petak 27. kolovoza, 63-godišnjak je sa šireg bjelovarskog područja policiji dragovoljno predao ručni raketni bacač M80 tzv. „Zolju“, pet komada topničkog streljiva i 10 komada streljiva različitog kalibra, dok je 47-godišnjakinja iz Velikog Grđevca policiji dragovoljno predala 60 komada streljiva kalibra 7,62mm, dva okvira za automatsku pušku i tromblonski nastavak za cijev, a koje je pronašla prilikom čišćenja tavana kuće. 
 
Sve navedeno je pohranjeno u skladište ubojne opreme naše policijske uprave do uništenja. 

Budući da su to oboje policiji dragovoljno predali, protiv njih se neće pokretati nikakav postupak.
  
Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica