55-godišnjaku i 52-godišnjaku zbog počinjenih prekršaja u prometu na cestama određeno zadržavanje od 15 dana u zatvoru

Slika /PU_BB/slike vijesti/palica01.jpg

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 55-godišnjak i 52-godišnjak su uz optužne prijedloge dovedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje im je nakon saslušanja rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 dana u zatvoru

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 08. veljače, u Bjelovaru, na Sjevernoj obilaznici, u kontroli prometa zatečen je 55-godišnjak da upravlja s osobnim automobilom marke Peugeot, bjelovarskih reg. oznaka prije stjecanja prava na upravljanje vozilima određene kategorije (B kategorije), jer nije položio vozački ispit. Nakon zaustavljanja ponuđeno mu je alkotestiranje što je odbio. On je uhićen te je doveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju zbog provođenja žurnog prekršajnog postupka. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama on je uz optužni prijedlog istog dana priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru gdje mu je nakon saslušanja rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 (petnaest) dana tako da je on predan u Zatvor u Bjelovaru.

Istog dana, u Bjelovaru, u Ulici Ivana Kozarčanina, u kontroli prometa zatečen je 52-godišnjak da upravlja neregistriranim osobnim automobilom marke VW Wento, i još k tome pod utjecajem alkohola od 1,26 g/kg. Njemu je rješenjem Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske od 2011. godine oduzeta vozačka dozvola radi neodazivanja na izvanredni nadzorni zdravstveni pregled. 52-godišnjak je uhićen, priveden u službene prostorije policije gdje je smješten u posebnu prostoriju do saslušanja. Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama on je uz optužni prijedlog istog dana priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru, gdje mu je nakon saslušanja rješenjem određeno zadržavanje u trajanju od 15 (petnaest) dana u zatvoru. I on je također predan u Zatvor u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila