54-godišnjak skrivio prometnu nesreću u Velikom Pašijanu

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija natpis4.jfif

Vozio pod utjecajem alkohola za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta

Foto: ilustracija

U ponedjeljak 18. listopada oko 19.40 sati, 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka kroz mjesto Veliki Pašijan. Ulaskom u oštri zavoj udesno, nije se kretao sredinom prometne trake, već je prešao na suprotnu traku, a po kojoj se kretao 61-godišnjak s osobnim automobilom inozemnih registracijskih oznaka. Tom prilikom je 54-godišnjak prednjom lijevom stranom svojeg vozila udario u zadnju lijevu bočnu stranu drugog vozila.
 
Na oba vozila je nastupila materijalna šteta, a sudionici nisu ozlijeđeni. Vozači su alkotestirani te je kod 54-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola od 2,14 g/kg,  dok je kod drugog vozača reakcija na alkohol izostala.
 
Daljnjom provjerom je utvrđeno da je 54-godišnjak upravljao vozilom za vrijeme dok mu je vozačka oduzeta zbog neodazivanja na izvanredni liječnički pregled.  On je potom uhićen i priveden u prostorije policije.

Protiv 54-godišnjaka zbog počinjenih prometnih prekršaja slijedi izvješće o počinjenom prekršaju i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila