51-godišnjak u Bjelovaru naletio s osobnim automobilom na 67-godišnju pješakinju

Slika /PU_BB/slike vijesti/pječki prijelaz - nalet na pješakinju - 20.10.2021.JPG
Foto: Ilustracija

U petak 25. veljače oko 12.55 sati u Bjelovaru, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka ulicom Andrije Kačića Miošića iz pravca juga u pravcu sjevera.

Dolaskom do raskrižja s ulicom Josipa Jurja Strossmayera, nije se približio pješačkom prijelazu sa sigurnosnom brzinom da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz. Uslijed toga je prednjim desnim dijelom vozilom udario u 67-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza.  

Nakon udara, pješakinja je pala na kolnik te je prevezena vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći gdje je zadržana zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda.
 
51-godišnji vozač i 67-godišnja pješakinja su alkotestirani, a reakcija na alkohol je izostala.
 
Protiv 51-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjena kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestvnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila