43-godišnjak iz okolice Čazme također kazneno prijavljen zbog oružja

Slika /PU_BB/slike vijesti/Oružje-pretraga3.JPG

Zbog nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari prijavljen i 43-godišnjak

Foto: ilustracija
I u srijedu, 17. travnja, temeljem naloga suda obavljena je pretraga doma kod 43-godišnjaka iz okolice Čazme te su kod njega pronađene tri repetirajuće puške sa dva optička nišana i jednim ručno rađenim prigušivačem pucnja, jedna lovačka puška s glatkom cijevi tzv. kokotara, jedna poluautomatska puška, jedna zračna puška, razni dijelovi i nabojnici za pištolje i puške, 202 komada različitog streljiva, barut u listićima te veća količina kapisla i sačme raznih veličina.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlašteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari protiv ovog 43-godišnjaka koji je sve ovo oružje u svom posjedu imao nezakonito slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Istog dana jedna osoba iz okolice Bjelovara je policiji dragovoljno predala  0,60 kg eksploziva TNT-a, 0,5 kg gospodarskog eksploziva, 9 ručnih bombi i jednu protutenkovsku minu, a što je u svom posjedu imao bez odobrenja. Budući da se radi o dragovoljnoj predaji ova osoba neće snositi nikakve zakonske sankcije.


 

Stranica