32-godišnjak i 28-godišnjak narušavali javni red i mir u Novoj Rači

Slika /PU_BB/slike vijesti/napad_sakama.jpg

Oglušili se na zapovijed da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira zbog čega su privedeni uz uporabu sredstava prisile

Foto: ilustracija

U subotu 14. kolovoza, oko 02.20 sati u Novoj Rači u Ulici dr. Mateja Piškorića na prostoru sajmišta, nakon završenog javnog okupljanja, policijski službenici interventne jedinice policije ove policijske uprave zatekli su 32-godišnjaka i 28-godišnjaka kako narušavaju javni red i mir na način da se međusobno tuku.

Policijski službenici su im izdali zapovijed da prestanu s narušavanjem javnog reda i mira, na što su se oni oglušili zbog čega su nad njima uporabljena sredstva prisile.

Oni su privedeni u službene prostorije policije gdje su alkotestirani te je utvrđeno da je 32-godišnjak pod utjecajem alkohola od  1.91 g/kg, a 28-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,79 g/kg.
 
Oni su smješteni u posebne prostorije policije do otriježnjena te protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon