22-godišnjem recidivistu zbog učestalih prometnih prekršaja privremeno oduzet moped

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija-stop (2).jpg
Foto: Ilustracija

U utorak 30. kolovoza oko 17.15 sati u mjestu Grabik kod Čazme, policijski su službenici uz uporabu svjetlosnih znakova na službenom vozilu te Stop tablice pokušali zaustaviti 22-godišnjaka koji je upravljao mopedom Tomos bez registracijskih oznaka. 22-godišnjak se je oglušio na svjetlosne znakove i zaustavljanje te je mopedom skrenuo na poljski put u smjeru mjesta Prnjavorac, a koji nije pogodan za osobna vozila.
 
Oko 17.55 sati u mjestu Mostari ispred trgovine zatečen je navedeni moped, dok je u trgovini zatečen 22-godišnjak. Budući da je počinio prometne prekršaje iz članka 216. stavka 3. i članka 32. stavka 4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, 22-godišnjak je uhićen i priveden u prostorije policije.
 
S obzirom na to da je 22-godišnjak recidivist zbog višestrukih pravomoćnih rješenja za prekršaj iz članka 216. stavka 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, temeljem članka 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama od njega je privremeno oduzet moped, koji je prevezen u dvorište Policijske postaje Čazma.
 
Protiv 22-godišnjaka zbog počinjenih prometnih prekršaja, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila