20-godišnjak narušavao javni red i mir u Garešnici

Slika /PU_BB/slike vijesti/policajac i vozilo.jpg
Foto: ilustracija

U subotu 19. studenog oko 1.30 sati u Garešnici, u Ulici Vladimira Nazora i Moslavačkoj ulici, javni red i mir narušavao je 20-godišnjak tako što je vikao i galamio te je pri tome oštetio jedan betonski cvjetnjak kojeg je bacio na cestu. Iz druga dva cvjetnjaka je počupao cvijeće te ga bacio na cestu. Zatim je oštetio dva prometna znaka.
 
20-godišnjak je po policijskim službenicima zatečen u Ulici Andrije Lustiga Dade kako viče i galami. Na njihove naredbe da prestane s narušavanjem se je oglušio te je pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga sustigli te su nad njim uporabili sredstva prisile. Prilikom njihovog postupanja, 20-godišnjak ih je vrijeđao i omalovažavao pogrdnim riječima.
 
On je priveden u prostorije policije gdje mu  je alkotestiranjem utvrđena koncentracija alkohola od 2,04 g/kg. Zatim je  smješten u posebne prostorije policije.
 
Protiv 20-godišnjaka zbog počinjenih prekršaja iz članka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.

Odgovorna osoba Grada Garešnice bit će upoznata o načinu pokretanja kaznenog progona za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon