U Dautanu u prometnoj nesreći smrtno stradao 28-godišnji motociklist

Slika /PU_BB/slike vijesti/policija05.jpg

Uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio je nadzor na motociklom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most i smrtno stradao

Foto: ilustracija

U četvrtak 8. srpnja 2021. od 12,00 do 20,00 sati na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske policijski su službenici provodili županijsku akciju nadzora nedozvoljene brzine kretanja vozila u prometu.

U sklopu te akcije bili su angažirani i policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar koji su se službenim vozilom bez policijskih obilježja (tzv. presretač), uz korištenje radarskog uređaja marke „Traffivision“, nalazili u mjestu Bulinac. 

Oko 17,20 sati u mjestu Bulinac policijski službenici su uočili vozača motocikla koji je nosio zaštitnu kacigu, a koji se bez registracijske oznake na motociklu kretao velikom brzinom. Zbog sumnje u prekoračenje dozvoljene brzine kretanja, krenuli su za njim te su ga sustigli na ulazu u mjesto Patkovac, gdje su ga koristeći svjetlosne i zvučne signale, pokušali zaustavi na mjestu pogodnom za zaustavljanje, odnosno autobusnom ugibalištu. Motociklist je tada smanjio brzinu i pokazao namjeru zaustavljanja, a policijski službenici su krećući se iza motociklista, skrenuli na navedeno ugibalište. Međutim, motociklist se nije zaustavio na autobusnom ugibalištu već je povećao brzinu i počeo bježati skrenuvši u sporednu ulicu koja vodi prema mjestu Dautan. S obzirom na gustoću prometa na glavnoj cesti, policijski službenici nisu mogli odmah krenuti za njim te su ga prestali pratiti.  

Policijski  službenici su nastavili obavljati posao nadzora vožnjom kroz mjesto Dautan te su prelaskom oko 5 kilometara, usporavajući na cesti zbog usporavanja drugog vozila, u putnom jarku uočili motor i motociklistu nakon čega su putem sredstava veze o tome obavijestili Operativno dežurstvo policijske uprave te hitnu medicinsku pomoć.

Temeljem naloga zamjenice općinskog državnog odvjetnika u Bjelovaru, policijski službenici Postaje prometne policije Bjelovar obavili su očevid prometne nesreće kojim je utvrđeno da je 28-godišnjak oko 17,30 sati, kroz mjesto Dautan upravljao motociklom marke Ducati, bez registracijskih oznaka i bez položenog vozačkog ispita „A“ kategorije te je dolaskom do kućnog broja 73, uslijed neprilagođene brzine kretanja, u lijevom zavoju izgubio nadzor na motociklom i sletio u putni jarak gdje je udario u betonski putni most i smrtno stradao.

Tijelo preminulog je prevezeno na odjel patologije Opće bolnice Bjelovar.



Priopćenja | Promet i vozila