Rezultati županijske akcije u prometu

U subotu, 6. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu.

Foto: Ilustracija

     U subotu, 6. studenoga ove godine, na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je županijska akcija u cestovnom prometu. Akcija je bila usmjerena na suzbijanje prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja te prekršaja vozača traktora i radnih strojeva, ali i ostale teže prekršaje kao što su upravljanje u alkoholiziranom stanju, upravljanje vozilom prije stjecanja prava, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane, upravljanja neregistriranim, tehnički nepregledanim, neispravnim i neosiguranim vozilima.

     Kontrolirano je 230 vozača, s tim da ih je 95  zatečeno u počinjenju prekršaja. Pritom je alkoholiziranost kontrolirana kod 70 vozača, od kojih su dvojica bila pod utjecajem alkohola. Iz prometa su isključena četiri vozača i pet vozila, a protiv jednog vozača podnesena je kaznena prijava radi kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera.

     Među utvrđenim prekršajima osobito se izdvaja  prekoračenje dopuštene brzine kretanja - 39, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 13, upravljanje tehnički neispravnim vozilima i upravljanje neregistriranim, tehnički nepregledanim i neosiguranim vozilima – 5, upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje – 2, te 34 ostala prekršaja.



Stranica