U Severinu u prometnoj nesreći stradala 13-godišnja djevojčica

Jučer oko 15.20 sati u Severinu, Općina Severin, dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 13-godišnja pješakinja.

  Foto: Ilustracija

       Jučer oko 15.20 sati u Severinu, Općina Severin, dogodila se prometna nesreća u  kojoj je smrtno stradala 13-godišnja pješakinja.   

Prometna nesreća dogodila se na načina da je 32-godišnji vozač upravljao  svojim osobnim automobilom VW Passat, bjelovarskih registracijskih oznaka, krećući se kroz Severin prema Daruvaru, te uslijed neprilagođene brzine  prednjim dijelom vozila udario je u djevojčicu Nikolinu M. (1997.) iz Severina, koja je neoprezno pretrčavala kolnik izvan obilježenog pješačkog prijelaza udaljenog oko 30 metara. Djevojčica je nakon udarca pala na kolnik, dok se vozilo zaustavilo izvan kolnika na autobusnom ugibalištu. U prometnoj nesreći djevojčica je zadobila je teške tjelesne ozljede opasne po život, te je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u bjelovarsku bolnicu, gdje je istoga dana u 23.05 sati preminula.
Alkotestiranjem je utvrđeno da vozač nije alkoholiziran, ali su mu izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol, te protiv njega slijedi kaznena prijava.  

Zbog obavljanja očevida promet je od 15.35 sati bio zatvoren i odvijao se obilazno, a zatim jednim kolničkim trakom, da bi u 16.45 sati bio normaliziran. 

Ovo je trinaesta  poginula osoba u prometnim nesrećama ove godine na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.



Stranica