Alkoholizirani vozači mopeda izazvali prometne nesreće

U subotu, 03. srpnja ove godine oko 19.40 sati, 54-godišnjak se pod utjecajem alkohola od 2,48 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, svojim neregistriranim i neosiguranim mopedom Tomos A3 kretao kroz Veliko Trojstvo.

 

         U subotu, 03. srpnja ove godine oko 19.40 sati, 54-godišnjak se pod utjecajem alkohola od 2,48 promila, prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, svojim neregistriranim i neosiguranim mopedom Tomos A3 kretao kroz Veliko Trojstvo. Dolaskom na nizbrdicu, uslijed alkoholiziranosti je izgubio nadzor nad upravljačem mopeda i sletio na zemljanu površinu izvan kolnika, gdje je mopedom udario u drveni stup električne mreže i pao na tlo. U prometnoj nesreći zadobio je lake tjelesne ozljede i zadržan je na liječenju u bjelovarskoj bolnici, a nakon alkotestiranja izuzeti su mu uzorci krvi i urina radi analize.

         U nedjelju 04. ovog mjeseca, 56-godišnjak je oko 22.18 sati upravljao svojim mopedom Baotian daruvarske registracijske oznake, krećući se ulicom Podborje u Daruvaru prema Strmoj ulici. Pritom nije držao moped na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, tako da je desnim dijelom upravljača udario u lijevu natkoljenicu 20-godišnje pješakinje, koja je pored bicikla stajala  uz desni rub kolnika. Vozač je pao s mopeda i zadobio tjelesne ozljede u vidu oguljotina lica, desnog lakta i obje šake, te nagnječenja desnog stopala, pa je iz Doma zdravlja Daruvar prevezen u pakračku bolnicu, dok je pješakinja zadobila lake tjelesne ozljede. Oboje su alkotestirani, ali je samo kod vozača mopeda utvrđena alkoholiziranost od 1.14 promila.



Stranica