Vozio pod zabranom, pa pobjegao pred policijom

Jučer je oko 13.15 sati u Grubišnom Polju policijska ophodnja u presretaču utvrdila prekoračenja brzine osobnog automobila virovitičkih registracijskih oznaka.

  Foto: Ilustracija

         Jučer je oko 13.15 sati u Grubišnom Polju policijska ophodnja u presretaču utvrdila prekoračenja brzine osobnog automobila virovitičkih registracijskih oznaka. Kad je vozaču prilikom pretjecanja dan znak da slijedi službeno vozilo do prvog ugibališta, ovaj je skrenuo u dvorište obližnje obiteljske kuće i tu se zaustavio. Iz vozila je uzeo ključeve i udaljio se u nepoznatom pravcu ostavivši vozilo neosigurano i otključano. U njemu je ostala prometna dozvola i knjižica istog vozila, te vozačka dozvola koja glasi na 32-godišnjeg vlasnika vozila.
         Nedugo iza toga, u 15.20 sati u Malim Zdencima zaustavljen je osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je upravljala 44-godišnjakinja. U vozilu je na zadnjem sjedištu u ležećem položaju zatečen spomenuti 32-godišnji vlasnik ostavljenog vozila, koji je odmah uhićen zbog opasnosti od ponovnog bijega. Utvrđeno je da je osobnim automobilom upravljao tijekom izrečene zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije, pa je zbog toga pobjegao nakon zaustavljanja.
         Protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela izigravanja zabrana iz sigurnosnih mjera, te optužni prijedlog i obvezni prekršajni nalog zbog prekršaja u prometu.



Stranica