Rezultati županijske akcije pojačanog nadzora prometa

Dana 22./23. svibnja 2010. (subota/nedjelja) u vremenu od 20.00 do 04.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu.

  Foto: Ilustracija

          Dana 22./23. svibnja 2010. (subota/nedjelja) u vremenu od 20.00 do 04.00 sati na području PU bjelovarsko-bilogorske provedena je preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora u prometu. Nadzor je osobito bio  usmjeren na suzbijanje prekršaja alkoholiziranosti i drogiranosti, prekršaje prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, upravljanja bez položenog vozačkog ispita, upravljanja za vrijeme zabrane, prekršaja mladih vozača, upravljanja neregistriranim vozilima, kao i ostalih prekršaja koji su najčešći uzročnici prometnih nesreća.

          Tijekom provedbe akcije kontroliran je 161 vozač, a utvrđeno je 30 prekršaja, u kojima je 8 vozača zatečeno da upravljaju svojim vozilom pod utjecajem alkohola, 3 vozača zatečena su u upravljanju vozilom bez položenog vozačkog ispita, 1 za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, 3 vozača zatečena su u upravljanju neregistriranim i neosiguranim vozilom. Privremeno je oduzeto 8 vozačkih dozvola, 6 vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, 2 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 zbog nekorištenja zaštitne kacige, a za ostale prekršaje kažnjeno je još 6 vozača.


Stranica