U Bjelovaru održan treći po redu Sajam mogućnosti

Danas je u Bjelovaru u gradskoj školsko-športskoj dvorani , u organizaciji Policijske postaje Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i općina Rovišće, Kapela, Veliko Trojstvo, Nova Rača, Velika Pisanica, Šandrovac, Severin i Zrinski Topolovac, održan treći po redu „Sajam mogućnosti“ za oko 700 učenika 7. razreda osnovnih škola iz Bjelovara i spomenutih općina.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Danas je u bjelovarskoj gradskoj školsko-športskoj dvorani u organizaciji Policijske postaje Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorske županije, Grada Bjelovara i općina Rovišće, Kapela, Veliko Trojstvo, Nova Rača, Velika Pisanica, Šandrovac, Severin i Zrinski Topolovac, održan treći po redu  „Sajam mogućnosti“ za oko 700 učenika 7. razreda osnovnih škola iz Bjelovara i spomenutih općina.   

Sajam je otvorio zamjenik župana Bjelovarsko-bilogorske županije Alen Baščovan koji je naglasio  važnost ovog preventivnog projekta kojim se djeci „kritične“ dobi daje na uvid čime se sve mogu baviti u slobodno vrijeme, a i on kao otac želi da njegova djeca imaju mogućnost što većeg izbora u tom smislu. Sudionicima se obratio i gradonačelnik Bjelovara Antun Korušec, načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakov Bukvić te načelnik Policijske postaje Bjelovar Žarko Čanađija, koji je zajedno sa kontakt-policajcima u projektu „Zajedno više možemo“ sudjelovao od samog početka pa sve do same organizacije sajma.

Sajam mugućnosti je održan kao kruna aktivnosti koje su tijekom protekle školske godine kontakt policajci, policijski službenik za prevenciju i načelnik Policijske postaje Bjelovar proveli u sklopu programa „Mogu ako hoću 1 i 2“ te  „Prevencija i alternativa“, održavši niz predavanja učenicima šestih razreda i njihovim roditeljima, te organizirajući brojne sadržajne posjete učenika četvrtih razreda Policijskoj postaji. Cilj ovih programa je zaštita djece i mladih  od sredstava ovisnosti. 

Na početku sajma za učenike su organizirane utrke na 400 metara, a pobjednicima su na kraju sajma uručene prigodne nagrade. Tijekom cijelog trajanja sajma učenici su mogli razgledati izložbene štandove športskih i kulturno-umjetničkih udruga i bolje se upoznati sa njihovim djelovanjem, a svoj rad predstavila su kulturno-umjetnička društva, sportski klubovi, plesni klubovi, izviđači, DVD Bjelovar, Interventna jedinica policije te Postaja prometne policije sa svojom tehnikom.

Nakon provedenog prvog ovakvog projekta protekle godine na nivou Grada Bjelovara, prepoznata je njegova važnost u prevenciji, te je podržan od strane šire zajednice i proširen na sve škole koje se nalaze na području Policijske postaje Bjelovar.  
 

I kao što je načelnik Policijske uprave Jakov Bukvić rekao u svom obraćanju: "Najvažnije je da je projekt izuzetno dobro prihvaćen od strane učenika i njihovih razrednika i ravnatelja, te roditelja, što nam svakako daje motivaciju za njegov daljnji uspješni nastavak".








 

 



Stranica