Teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti

Jučer oko 16.00 sati u jednom naselju na području Općine Šandrovac iza kuće vlasništvo 70-godišnjeg mještanina, 49-godišnjak je na poziv vlasnika sa svojom lovačkom puškom s glatkim cijevima, koju posjeduje legalno, izvršio odstrel divlje svinje koja se nalazila u ograđenom prostoru (gateru).

         Jučer  oko 16 sati u jednom naselju na području Općine Šandrovac iza kuće vlasništvo 70-godišnjeg mještanina, 49-godišnjak je na poziv vlasnika sa svojom lovačkom puškom s glatkim cijevima, koju posjeduje legalno, izvršio odstrel divlje svinje koja se nalazila u ograđenom prostoru (gateru). Tom prilikom je sačmom u predjelu trbuha pogođen i 10-godišnji dječak koji je u tom trenutku prolazio kroz kukuruze na obližnjem polju.       

        Ozlijeđenom dječaku pružena je liječnička pomoć u Općoj bolnici  Bjelovar te je zbog teških tjelesnih ozljeda prevezen u Kliniku za dječje bolesti Zagreb, a prema posljednjim informacijama izvan je životne opasnosti.                        

         Protiv 49-godišnjaka slijedi podnošenje kaznene prijave zbog osnovane sumnje da počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti, te optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o oružju.



Stranica