Četvorica mladića prijavljena zbog zluporabe opojnih droga

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u suradnji sa kolegama iz Varaždina i Zagreba, dovršili su danas kriminalističku obradu nad 26-godišnjakom, 28-godišnjakom, 23-godišnjakom i 24-godišnjakom, svi hrvatski državljani, zbog osnovane sumnje da su navedeni počinili više kaznenih djela „Zlouporabe opojne droge“.



           Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, u suradnji sa kolegama iz Varaždina  i Zagreba, dovršili su danas kriminalističku obradu nad 26-godišnjakom, 28-godišnjakom, 23-godišnjakom i 24-godišnjakom, svi hrvatski državljani, zbog osnovane sumnje da  su navedeni počinili više  kaznenih djela „Zlouporabe opojne droge“.   

           Jučer su temeljem sudskog naloga policijski službenici  PU  bjelovarsko-bilogorske  izvršili pretragu  više stanova, kuća i drugih prostorija koje koriste navedene osobe  na području  Grada Daruvara , Grada Čazme i Zagreba, kojom prilikom je pronađen i oduzet  veći broj mobilnih telefona i sim-kartica, 4 kom puščanog streljiva 7,62 mm, 3,3 g  marihuane  i  5,2  g  mješavine  marihuane  i  duhana.

           Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su putem mobilnih telefona 26-godišnjak i 28-godišnjak dogovorili kupoprodaju opojne droga, te je 31.srpnja ove godine 26-godišnjak u Zagrebu predao 30-godišnjaku sa područja Čazme paket sa 106,5g amfetamina i 214,2 g  marihuane, a kojeg je ovaj trebao isporučit 28-godišnjaku u Daruvaru. Istog dana policijski službenici su u mjestu Rovišće kod Bjelovara, u  kontroli prometa,  zaustavili osobni automobil s kojim je upravljao navedeni  30-godišnjak, a kod kojeg je pretragom pronađen spomenuti paket opojne droge, te je isti nakon kriminalističke obrade idući dan doveden u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje.    

          Daljom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 28-godišnjak u lipnju ove godine i od  osumnjičenog 24-godišnjaka naručio 47 grama marihuane koju mu je  na područje Daruvara  trebao isporučit osumnjičeni 23-godišnjak. 24-godišnjaka su sa spomenutom marihuanom 13.lipnja  u Čazmi zatekli  policijski službenici te protiv njega podnijeli kaznenu prijavu redovnim putem.

          Kriminalističkom obradom nad 26-godišnjakom  utvrđeno je da je isti  03. kolovoza  ove godine  jednom 22-godišnjem Varaždincu  na području Zagreba   prodao  1052 g marihuane i 34 g amfetamina, a koju su  opojnu drogu policijski službenici Policijske uprave Varaždinske pronašli istog dana u Varaždinu kod dvojice mladića starih 23 i 28 godina. Ova trojica osumnjičenika su slijedećeg dana uz kaznenu prijavu dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Varaždinu.

         Prvo navedena  četvorica osumnjičenika su u danas u 11,00 sati uz kaznene prijave  dovedeni u Istražni centar Županijskog suda u Bjelovaru.  



Stranica