Tijekom vikenda zbog počinjenih prometnih prekršaja uhićeno pet vozača

Četiri vozača upravljala automobilom bez vozačke dozvole

Foto: ilustracija

U petak, 18. listopada, oko 13.45 sati u Čazmi, u Ulici Svetoga Andrije, u prometu je zatečen 35-godišnjak da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka u vrijeme kad mu je vozačka dozvola ukinuta i oduzeta zbog 12 negativnih prekršajnih bodova. 35-godišnjak je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden je na Prekršajni odjel Općinskoga suda u Bjelovaru gdje mu je izrečeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.  
   
U petak, 18. listopada, oko 22.15 sati u Bjelovaru, na trgu Stjepana Radića, u prometu je zatečen 18-godišnjak da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Provjerama je utvrđeno da je 18-godišnjaku izrečena pravomoćna presuda zbog počinjenja prekršaja iz članka 216. stavka 1. točke 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Zbog opasnosti od ponavljanja prekršaja počinitelj je uhićen i uz optuži prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskoga suda u Bjelovaru gdje mu je izrečeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od tri dana.

U subotu, 19. listopada, oko 15.00 sati u Ivanskoj, u Ulici Ivana Mažuranića u prometu je zatečen 44-godišnjak da u vidno alkoholiziranom stanju upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka i to prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. 44-godišnjak je odbio alkotestiranje te je zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskoga suda u Bjelovaru gdje mu je određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.

U nedjelju, 20. listopada, oko 03.00 sati, u Čazmi, u Ulici Franje Vidovića, 19-godišnjak je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,56 g/kg upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja 19-godišnji vozač je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na Prekršajni odjel Općinskoga suda u Bjelovaru gdje mu je izrečeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od sedam dana.

U nedjelju, 20. listopada, oko 21.40 sati, u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga, u prometu je zatečen 52-godišnjak pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,14 g/kg da upravlja osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka. Prilikom službenog postupanja 55-godišnja je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Počinitelj je uhićen i uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira biti će danas, 21. listopada, doveden na Prekršajni odjel  Općinskoga suda u Bjelovaru.           
 

Pisane vijesti | Promet i vozila