Obilježen Međunarodni dan smanjenja rizika od katastrofa

Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska predstavila opremu i vozila

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Jučer, 14. listopada, u Bjelovaru je povodom Međunarodnog dana smanjenja rizika od katastrofa Bjelovarsko-bilogorska županija u suradnji sa Službom civilne zaštite Bjelovar i Gradom Bjelovarom organizirala je tehnički zbor operativnih snaga civilne zaštite.

Pripadnici civilne zaštite, policije, vatrogasaca, HGSS-a, Crvenog križa, Zavoda za hitnu medicinu BBŽ i Zavoda za javno zdravstvo BBŽ predstavili su svoje aktivnosti te vozila i opremu kojom se koriste u svom djelovanju.

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske predstavili su službena vozila, oružje i opremu kojima se u obavljanju zadaća koriste različiti rodovi policije i educirali građane o temama vezanim za sigurnost ljudi i imovine te kako smanjiti vjerojatnost štetnih događaja.

Tehnički zbor obišao je i župan Marko Marušić i tom prilikom istaknuo važnost organiziranja ovakvih akcija koje imaju za cilj približiti građanima djelovanje cjelokupnog sustava civilne zaštite.

Istaknuto je da prema onome što se moglo vidjeti na tehničkom zboru sve žurne službe su iznimno dobro osposobljene i opremljene za sve zahtjevne zadatke i da to svima daje osjećaj sigurnost

Pisane vijesti | Društvo i zajednica