Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska ekipno treća na 32. Zagrebačkom maratonu

Hrvoje Grgić prvi u maratonu, a Magdalena Oršić druga u utrci na 10 kilometara

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

Trčanje bilo rekreativno bilo profesionalno je sport koji spaja, motivira, izaziva, daje nadu i povezuje preko (svih) granica. Zagrebački maraton središnji je trkački događaj u Hrvatskoj.

U nedjelju, 13. listopada, u Zagrebu su se okupili profesionalni trkači i zaljubljenici u trčanje iz Hrvatske ali i ostalih zemalja! U organizaciji Hrvatskog atletskog saveza održan je 32. Zagrebački maraton u kojem su zaljubljenici u trčanje i duge staze okušali se u tri discipline i to maraton, polumaraton i utrka na 10 kilometara - pojedinačno i ekipno. Najbolji hrvatski ali i strani maratonci, polumaratonci i trkači „na duge staze“ ove nedjelje su trčali zagrebačkim ulicama.

U sportskom duhu, uz policijski posao ide i psihofizička spremnost na sve izazove pa su tako pojedinci, zaljubljenici u trčanje i vrhunski sportaši obuli tenisice i istrčali ove zahtjevne utrke. Svoje predstavnike je imala i naša Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska čiji su policijski službenici zajedno s načelnikom bili sudionici ovogodišnjih utrka i postigli iznimne rezultate.

Jakob Bukvić ne samo da je načelnik i rukovoditelj u policiji već je i veliki motivator, pobornik sporta i mentalnog zdravlja koji su usko povezani te veliki zaljubljenik u trčanje, a o njegovom humanitarnom aspektu pisali smo ovdje.

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji Ministarstva unutarnjih poslova u maratonu osvojio je Hrvoje Grgić, policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s rezultatom 3:02:36 čime je zauzeo visoko 39 mjesto od 1059 sudionika maratona dugog 42 kilometra. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji pripadnica MUP-a u utrci na 10 kilometara osvojila je Magdalena Oršić, policijska službenica Interventne jedinice policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s rezultatom 49:23 i tako zauzela visoko 32 mjesto od 1 599 sudionika.

Ante Jeličić, policijski službenik Ureda načelnika i član Udruge specijalne policije „Omege“ Bjelovar je u najjačoj konkurenciji od čak 2 901 sudionika polumaratona ušao u ciljnu ravninu 126 s rezultatom 1:38:18 što je više nego odličan rezultat.

Načelnik policijske uprave i ratni zapovjednik Antiterorističke jedinice Lučko Jakob Bukvić je prvi put u utrci Zagrebačkog maratona uspješno otrčao svoju utrku od 10 kilometara s rezultatom 52:21. Ovu utrku su istrčali i zamjenik načelnika policijske uprave Robert Posavac s rezultatom 51:53, te Stipe Kozić, policijski službenik Interventne jedinice policije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske s rezultatom 54:48, obojica članovi Udruge specijalne policije „Omege“ Bjelovar.

Odličnim rezultatima i prije svega neiscrpnom sportskom duhu ovi policijski službenici koje je predvodio, bodrio i podržao načelnik Jakob Bukvić su svi zajedno doprinijeli da je Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska osvojila treće mjesto ekipno na ovom prestižnom natjecanju na kojem je sudjelovalo sveukupno 5 559 sudionika!

Između ostalog odličan rezultat u utrci maraton je postigao i Davor Poljanec iz Sektora za nabavu Ministarstva unutarnjih poslova koji je ovaj 32. Zagrebački maraton istrčao s rezultatom 3:40:35, sve pohvale Davoru koji je veliki sportaš i zaljubljenik u trčanje.

A da je sve proteklo besprijekorno i bez poteškoća zaslužan je Novica Bogdanović s Policijske akademije „Prvi hrvatski redarstvenik“ koji je bio zadužen za organizaciju utrke ispred Ministarstva unutarnjih poslova.

Medalje i pobjedničke pehare svim pripadnicima Ministarstva unutarnjih poslova dodijelila je načelnica Sektora za potporu Gordana Bušić Vojnović koja je bila u svojstvu zamjenice predsjednika upravnog odbora Zaklade policijske solidarnosti, a koja je istaknula da je sav novac od kotizacije policijskih službenika u ovoj utrci uplaćen u fond Zaklade policijske solidarnosti čime je policija još jednom iskazala svoju humanost i kroz sport i sportska natjecanja. Gospođa Gordana je ujedno i trčala utrku od 10 kilometara čime je pokazala i dokazala kako sport i humanost idu rame uz rame.

Sportaši znaju ali i policijski službenici da se za svaku utrku treba kvalitetno pripremiti, a pogotovo to važi za maraton. Maraton se ne trči rekreativno, za maraton se ozbiljno trenira, priprema, živi…stoga svim sudionicima čestitke na odličnim osobnim i ekipnim rezultatima, što itekako pridonosi ugledu i promicanju zdravog načina života!
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica