Prometne nesreće u protekla 24 sata s materijalnim štetama

Foto: ilustracija

U ponedjeljak, 09. rujna, oko 15.05 sati, u Čazmi, 54-godišnja vozačica je upravljala osobnim automobilom bjelovarskih registarskih oznaka Moslavačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s Ulicom kralja Tomislava, nije postupila po postavljenom prometnom znaku "stop", već je vozilom ušla u raskrižje, uslijed čega je oduzela prednost prolaska osobnom automobilu bjelovarskih registarskih oznaka s kojim je upravljao 57-godišnji vozač, a kojeg je udarila u desni bočni dio. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta na oba vozila.
Alkotestianjem je kod 57-godišnjeg vozača utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,68 g/kg.
Protiv 54-godišnje vozačice koja je skrivila prometnu nesreću podnosi se obavezni prekršajni nalog, a 57-godišnjaku je izdan obavezni prekršajni nalog.
 
Istog dana, oko 16.50 sati, 43-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom daruvarskih registarskih oznaka nenaseljenim djelom županijske ceste iz Dežanovca u smjeru Kreštelovca. S njom se kao putnica u vozilu nalazila 21-godišnjakinja.
Izlaskom iz desnog zavoja, nije prilagodila brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, (zavoj, kolnik mokar) uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom, prešla vozilom na suprotnu stranu kolnika gdje je kotačima zahvatila bankinu, te potom vozilom prešla na desnu stranu kolnika gdje je vozilom sletjela u odvodni kanal i preokrenula na krov.
U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.
Zbog izazivanja prometne nesreće 43-godišnjoj vozačici je na mjestu događaja naplaćena je novčana kazna u iznosu od 130.00 eura.
 

Pisane vijesti | Promet i vozila