Rezultati policijskih aktivnosti u prometu na području policijske uprave

Tijekom vikenda utvrđeno i sankcionirano 121 prometni prekršaj

Foto: ilustracija

Policijski službenici Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske su s ciljem smanjenja prometnih nesreća i njihovih posljedica tijekom proteklog vikenda od 23. do 25. kolovoza nastavili s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprečavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja u prometu, posebice one tzv. „četiri glavne ubojice u prometu“. 

Policijski službenici su u navedenom pojačanom nadzoru ukupno utvrdili 121 prometni prekršaj od čega izdvajamo: :                                           
  • 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dok je najviša izmjerena koncentracija alkohola od čak 3,12 g/kg utvrđena kod 64-godišnjeg vozača osobnog automobila u Prespi, 
  • 67 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najviša prekoračena brzina izmjerena je u Narti i ona je iznosila 107 km/h, a na toj dionici kolnika ograničenje je 50 km/h,
  • 14 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa,
  • 2 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, te
  • 31 ostali prekršaj. 
Ovog vikenda, na prometnicama naše policijske uprave dogodilo se puno, čak 11 prometnih nesreća od kojih šest s ozlijeđenim osobama u kojima je šest osoba lakše, a jedna teško ozlijeđena.

S ciljem daljnjeg smanjenja stradavanja i podizanja razine sigurnosti u prometu na cestama, poduzimanje navedenih mjera u prometu se nastavlja.

 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila