U sukobu više osoba šest ih je zadobilo tjelesne ozljede

Noćas, nekoliko minuta poslije ponoći u Bjelovaru, na Trgu hrvatskih branitelja više osoba se sukobilo 

Foto: ilustracija

Noćas,16. kolovoza, nekoliko minuta poslije ponoći, u Bjelovaru, na Trgu hrvatskih branitelja došlo je do tjelesnog sukoba više osoba i uporabe vatrenog oružja. U sukobu je šest osoba zadobilo lakše tjelesne ozljede od kojih je jedna osoba zadobila prostrjelnu ranu. Pod nadzorom policije je 12 osoba, a među kojima i osoba koja se dovodi u vezu s ranjavanjem.

U ovim trenutcima provodi se očevid te izvidne i dokazne radnje. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja slijedi cjelovito priopćenje. 

__________________________________________________________________________________________________________

Nadopuna događaju - 16. kolovoza u 13.00 sati

Pod nadzorom policije je još dodatno četiri osobe koje su sudionici ovog događaja. 

__________________________________________________________________________________________________________

Nadopuna događaja - 17. kolovoza u 14.15 sati

Danas, 17. kolovoza, 16 osoba koje su na naročito drzak i nepristojan način narušavali javni red i mir, tako što su glasno vikali i galamili, te se međusobno tjelesno sukobili udarajući se raznim predmetima (drvenim letvama i metalnim cijevima) zbog čega su privedeni na Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Protiv svih počinitelja podnesen je optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.
 
Nadalje, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je 26-godišnji muškarac osobnim automobilom vozeći se kroz park, naletio na sve prisutne ljude koji su se sukobljavali i tom prilikom automobilom udario tri osobe. On je uhićen zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom“ iz čl. 215. st. 1. KZ-a te je danas, u 13.00 sati predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
46-godišnji muškarac za kojeg se osnovano sumnja da je uporabom vatrenog oružja počinio kazneno djelo ubojstvo u pokušaju iz čl. 110. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona na štetu 32-godišnjeg muškarca će također danas biti predan pritvorskom nadzorniku PU bjelovarsko-bilogorske uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon