Građani, ne čuvajte ilegalno oružje, streljivo i eksplozivna sredstva, predajte ih policiji i izbjegnite sankcije!

Akcijom „Manje oružja, manje tragedija“ omogućena je dragovoljna predaja neregistriranog oružja i drugih eksplozivnih sredstava bez prekršajnih ili kaznenih sankcija

Foto: ilustracija

Jučer, 10. siječnja, jedna osoba s grubišnopoljskog područja je policiji dragovoljno predala zračnu pušku koju je pronašla čisteći staru kuću. Budući da se radi o dragovoljnoj predaji ova osoba neće snositi nikakve sankcije. Njoj sve pohvale jer je prepoznala dobrobit i značenje naše akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i to neka bude i nadalje poziv svima onima koji još uvijek negdje čuvaju, skrivaju ili pronađu oružje, streljivo i eksplozivna sredstva da nam ga dragovoljno predaju.

Ministarstvo unutarnjih poslova više od 15 godina neprekidno provodi preventivno-edukativnu akciju „Manje oružja, manje tragedija“ s ciljem veće sigurnosti građana, a kojom je omogućena dragovoljna predaja neregistriranog oružja i drugih eksplozivnih sredstava bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija. To je najučinkovitija kampanja u prikupljanju oružja u povijesti UN-a u kojoj su dosada sudjelovali brojni građani Hrvatske i pritom policiji predali veliku količinu oružja i drugih eksplozivnih sredstava.
 

Pisane vijesti | Društvo i zajednica