56-godišnjak u Bjelovaru zatečen u počinjenju više težih prometnih prekršaja

Protiv njega slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru te kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru  

Foto: ilustracija

U ponedjeljak oko 22.15 sati u Bjelovaru, na Trgu Stjepana Radića, policijski su službenici u kontroli prometa zatekli 56-godišnjaka da upravlja osobnim automobilom marke Citroen na kojem su se nalazile nepripadajuće inozemne registracijske oznake.
 
Nadalje je utvrđeno da 56-godišnjak upravlja vozilom za vrijeme dok su mu rješenjima Općinskog suda u Bjelovaru izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije te u vrijeme kada mu je rješenjem ove policijske uprave vozačka dozvola poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Budući da je  56-godišnjak evidentiran kao recidivist prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od njega je privremeno oduzet osobni automobil Citroen.
 
Zbog počinjenih prekršaja 56-godišnjak je uhićen te će danas, 20. prosinca biti priveden uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Zbog počinjenog kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“ iz članka 278. stavka 1. u vezi stavka 3. Kaznenog zakona, protiv 56-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.

Pisane vijesti | Promet i vozila