Kriminalitet u protekla 24 sata na području policijske uprave

Foto: ilustracija     

27-godišnjakinja i 37-godišnjakinja zatečene u krađi

U ponedjeljak 19. prosinca oko 10 sati u Bjelovaru, u jednom trgovačkom centru u krađi raznih artikala vrijednosti nekoliko tisuća kuna zatečene su 27-godišnjakinja i 37-godišnjakinja.
 
Nakon kriminalističkog istraživanja, protiv njih slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 

U Čazmi oštećena ukrasna stabla javora

U nedjelju 18. prosinca oko 4 sata u Čazmi, u Ulici Milana Novačića, nepoznati je počinitelj oštetio više ukrasnih stabala javora vlasništvo Grada Čazme. Šteta se procjenjuje na više tisuća kuna.
 
Slijedi kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.
 

28-godišnjakinja prevarena prilikom prodaje artikla na internet oglasniku

U Policijskoj postaji Bjelovar 28-gdišnjakinja je podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela „Računalna prijevara“ iz članka 271. stavka 1. Kaznenog zakona.
 
U prijavi je navela da je u srijedu 14. prosinca na internet oglasniku „Njuškalo.hr“ postavila oglas o prodaji dječje nosiljke za više stotina kuna. Istoga dana preko WhatsApp aplikacije javila joj se nepoznata osoba te joj rekla da želi kupiti njezin artikl i da će joj platiti putem „Njuškalo.hr“. Zatim joj je nepoznata osoba poslala link/poveznicu na internetsku stranicu gdje je 28-godišnjakinja upisala broj svoje kartice tekućeg računa, CVV broj te datum važenja kartice. Navedeno je potvrdila autorizacijom u mToken aplikaciji za internet bankarstvo. Nakon autorizacije, shvatila je da joj je netko s tekućeg računa skinuo novčani iznos od nekoliko tisuća kuna.
 
U vezi navedenog slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Savjet građanima

Upozoravamo vas kako nikada, ali baš nikada, nikome ne trebate davati nikakve podatke o svojoj bankovnoj kartici, posebice ne serijski broj, rok valjanosti kartice te CVV broj. Ako nešto prodajete, kupcu je, dovoljan samo Vaš broj tekućeg računa na koji je novac potrebno uplatiti te eventualno naziv banke u kojoj imate otvoren račun.

Nikada nikome ne smijete davati kontrolni broj za potvrdu svoje transakcije, osim ako Vi osobno ne potvrđujete novčanu transakciju.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon