Kriminalitet u protekla 72 sata na području policijske uprave

Foto: Ilustracija

Teška tjelesna ozljeda
 
U noći sa subote na nedjelju, 5./6. studenog oko ponoći, u Grabovnici kod Čazme na jednom imanju u obiteljskoj kući došlo je do tuče između 28-godišnjaka, 22-godišnjaka i 20-godišnjaka u kojoj je 20-godišnjak zadobio tešku tjelesnu ozljedu.

U vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Krađa
                                                                                                       
U petak 11. studenog u Policijskoj postaji Grubišno Polje, 60-godišnjak je podnio kaznenu prijavu protiv 32-godišnjaka zbog kaznenog djela „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. Kaznenog zakona. U prijavi je naveo da je početkom srpnja, 32-godišnjak sa svoje livade u Velikom Grđevcu odvezao pet rolo bala sijena, dok je sa susjedne livade, odnosne njegove odvezao više rolo bala sijena. Nakon toga, upozorio je 32-godišnjaka da mu vrati njegove, a što 32-godišnjak nije učinio.
 
60-godišnjak nastalu štetu cijena na nekoliko tisuća kuna, a u vezi događaja slijedi kriminalističko istraživanje.
 
Oštećenje tuđe stvari
                                                                                                                   
U noći s četvrtka na petak, 4/.5. studenog, u Bjelovaru u Malim Sredicama nepoznati je počinitelj najvjerojatnije s ulice bacio kamenje preko ograde u dvorište, pri čemu je došlo oštećenja osobnog automobila bjelovarskih registracijskih oznaka vlasništvo 21-godišnjaka, odnosno došlo je do puknuća zadnjeg vjetrobranskog stakla.
 
21-godišnjak se trenutno nije mogao izjasniti o visini nastale materijalne štete te je upoznat o načinu podnošenja kaznenog progna za kazneno djelo „Oštećenje tuđe stvari“ iz članka 235. stavka 1. Kaznenog zakona.

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon