Otkriveni počinitelji provala na području Bjelovara te počinitelji krađe radnog alata u jednom trgovačkom centru

Policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 19-godišnjakom s bjelovarskog područja te 46-godišnjakom i 28-godišnjakom s osječkog područja

Foto: Ilustracija

21-godišnjak, 19-godišnjak i jedan maloljetnik počinili provale na području Bjelovara
 
U utorak 25. listopada policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 19-godišnjakom s bjelovarskog područja zbog sumnje da su počinili dva kaznena djela „Teška krađa“ iz članka 229. stavak 1. točka 1. Kaznenog zakona.

Naime, sumnja se da su zajedno s još jednom maloljetnom osobom, tijekom kolovoza i rujna 2022. provalili u dva ugostiteljska objekta i trgovinu na gradskoj tržnici u Bjelovaru iz kojih su ukrali novac i cigarete, pribavivši si materijalnu korist oko 10 tisuća kuna.

19-godišnjak je 25. listopada uhićen zbog navedenog te u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave. 

Protiv sve trojice slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru.
 
46-godišnjak i 28-godišnjak počinili krađu u jednom trgovačkom centru u Bjelovaru
 
U utorak 25. listopada policijski službenici Policijske postaje Bjelovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 28-godišnjakom s osječkog područja zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Krađa“ iz članka 228. stavka 1. kaznenog zakona.

Naime, sumnja se da su u ponedjeljak 24. listopada u prijepodnevnim satima u Bjelovaru, u Ulici Andrije Hebranga, u jednom trgovačkom centru ukrali radni alat vrijedan više tisuća kuna.

46-godišnjak i 28-godišnjak su u ponedjeljak 24. listopada u večernjim satima uhićeni zbog navedenog te se nad njima provelo kriminalističko istraživanje i zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela krađa na području Policijskih uprava osječko-baranjske i primorsko-goranske.

Nakon kriminalističkog istraživanja 28-godišnjak je pušten na slobodu, dok je 46-godišnjak temeljem naredbe Općinskog suda u Osijeku predan u Zatvor u Osijeku na izdržavanje zatvorske kazne.

Protiv njih slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru. 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon