Napad na službenu osobu te vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika u Daruvaru

Foto: Ilustracija

U subotu 1. listopada oko 19.30 sati u Daruvaru, u Ulici Josipa Kozarca prilikom obavljanja policijskog očevida prometne nesreće, 36-godišnjak je vrijeđao i omalovažavao policijske službenike, zbog čega je uhićen.
 
Prilikom njegovog privođenja, drugi 36-godišnjak je došao do policijskog službenika te ga počeo rukama odgurivati, a za to vrijeme je i vikao na policijske službenike. Policijski su službenici drugom 36-godišnjaku izdali naredbu da prestane s opisanom ponašanjem, na što se je on oglušio te je nastavio odgurivati policijskog službenika. Zbog toga su nad njim policijski službenici uporabili sredstva prisile te ga uhitili.
 
Obojica 36-godišnjaka su privedena u prostorije policije, gdje je alkotestiranjem utvrđeno da su bili pod utjecajem alkohola. Potom su smješteni u posebne prostorije policije.
 
Protiv prvog 36-godišnjaka zbog počinjenog prekršaja iz članka 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru.
 
Protiv drugog 36-godišnjaka slijedi kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela „Napad na službenu osobu“ iz članka 315. Kaznenog zakona, a on će uz kaznenu prijavu u zakonskom roku biti predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.
 

Pisane vijesti | Kaznena djela i zakon