Dani otvorenih vrata u policijskoj upravi

U povodu Dana policije, u razdoblju od 21. do 29. rujna upriličeni su Dani otvorenih vrata policije u svim našim policijskim postajama i policijskoj upravi u sjedištu

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U razdoblju od 21. do 29. rujna u Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj održani su Dani otvorenih vrata policije, kojom prilikom su se pozivala djeca predškolskog uzrasta, odnosno polaznici dječjih vrtića kako bi se upoznali s radom policije, opremom i tehnikom kojom se koriste u svakodnevnom radu, radom upravnih poslova te operativnog dežurstva.

Pozivu su se odazvali dječji vrtići s područja grada Bjelovara i to dječji vrtići Ciciban, Bubamara, Osmijeh i Gradski vrtić Bjelovar, odnosno oko 220 dječice vrtićkog uzrasta.

Policijski službenici su prilikom posjeta djeci pokazali službena vozila, policijske motocikle, službeno vozilo „Maricu“ u koju su ušli samo najhrabriji.
Potom su se dječica upoznala s radom šaltera Službe zajedničkih i upravnih poslova gdje se izdaju osobni dokumenti.

Nakon niza kratkih edukativnih crtanih filmova pod nazivom „Poštujte naše znakove“ zajedno s policijskim službenicima su razgovarali o prometu i opasnostima koje im prijete ako se neodgovorno ponašaju u prometu, kako se sigurno trebaju kretati u svojstvu pješaka te da moraju koristiti obilježene pješačke prijelaze. Naši mali prijatelji učili su kako biti sigurno dijete u prometu, voziti se u dječjoj sjedalici te koristiti zaštitnu kacigu tijekom vožnje biciklom.
 
Osim edukacije, djeca su iskazala veliko zanimanje za rad policijskih službenika u hvatanju počinitelja kaznenih djela i slikali se s kartonskom slikom policajca.

Tko zna, možda netko od ove dječice jednog dana odluči izabrati ovaj dinamičan, human i nadasve odgovoran poziv kao svoje zanimanje i postane policijski službenik.

Pisane vijesti | Društvo i zajednica