Održani Dani sigurnosti u prometu

Na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske 21. rujna 2022. godine u prometnim nesrećama nije smrtno stradala niti jedna osoba

Foto: ilustracija

U razdoblju od 16. do 22. rujna u organizaciji Europske mreže prometne policije ROADPOL, diljem Europe, Republike Hrvatske i na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske održani su „Dani sigurnosti u prometu“ pod geslom „Ostani živ i spasi živote“.

Svrha provođenja ove aktivnosti je ukazati na opasnosti u prometu te smanjiti broj prometnih nesreća i stradavanja u prometu, stoga su policijski službenici proveli preventivno-represivne aktivnosti prvenstveno s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja.

U srijedu 21. rujna obilježio se „Dan bez poginulih u prometu“ te na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske nisu evidentirane prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama, kao niti na području cijele naše Republike Hrvatske.

Tijekom provođenja „Dana sigurnosti u prometu“ policijski službenici su vozačima uručivali prigodne letke na temu sigurnosti u prometu pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“, a vozači su potpisivanjem prisege o poželjnom i odgovornom ponašanju svih sudionika u cestovnom prometu aktivno sudjelovali u projektu.

U razdoblju od 16. do 22. rujna za vrijeme provođenja aktivnosti koje su prvenstveno bile usmjerene na sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom, pri čemu je ukupno utvrđeno 58 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 22 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje.

Još jednom podsjećamo sve sudionike u prometu da se i dalje pridržavaju svih prometnih propisa tako da svatko bude siguran!

Hvala svim sudionicima u prometu, jer zajedno nismo samo „ostvarili cilj“ – prevencijom, odgovornim ponašanjem i poštivanjem prometnih propisa spasili smo živote.

#VisionZero #RoadpolSafetyDays



 

Vijesti u brojkama | Promet i vozila