Obilježena 31. obljetnica vojno-redarstvene akcije oslobađanja vojarne "POLOM" u Doljanima pokraj Daruvara

Uz blagoslov i molitvom za poginule branitelje od kojih su dvojica bili policijski službenici ponosno, dostojanstveno ali s tugom u srcu obilježena je 31. obljetnica njihovog stradavanja

Foto: Policijska uprava bjelovarsko-bilogorska

U organizaciji Grada Daruvara, danas, 16. rujna 2022. godine, obilježena je 31. obljetnica Domovinskog rata, zajedničke akcije oslobađanja vojarne "Polom" u Doljanima i Dan branitelja Grada Daruvara.

Svečano obilježavanje je započelo u 09.00 sati na gradskom groblju u Daruvaru i mjesnom groblju u Doljanima i Kipu obilaskom grobova poginulih Damira Nađa, Željka Leja, Stjepana Šepla, Augusta i Božene Hašek, Alojza Lneničeka i Josipa Pleše.

Potom u 10.30 sati je u Doljanima kod spomen obilježja pored mjesnog doma svečano, dostojanstveno, s puno ponosa ali i sjetom na poginule hrvatske vitezove su izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Pored obitelji poginulih, izaslanstva predsjednika Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja, predstavnika Hrvatske vojske vijenac su položili i zapalili svijeće načelnik Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske Jakob Bukvić sa suradnicima, a potom  predstavnici Županije bjelovarsko-bilogorske, Grada Daruvara, Grada Bjelovara te braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Kraćim govorom evocirajući uspomene i događaje iz tog vremena prisutnima se obratio predsjednik HVIDR-e Bjelovarsko-bilogorske županije  Mladen Marinković kao izaslanik predsjednika Vlade, ratni veteran i jedan od sudionika oslobađanja vojarne te zamjenik ratnog zapovjednika Policijske postaje Garešnica, zamjenika voditelja operacije oslobađanja vojarne Branko Nakladal.  

Zajedničku molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje koji su nas svojim životima zadužili kao i sve buduće generacije koje će živjeti slobodu naše domovine uz kraći vjerski obred predvodio je svećenik župe sv. Antuna Padovanskoga iz Daruvara.

Stranica